AİLE EĞİTİMLERİ SERİSİ 1 (Çocuğa Yönelik İhmal ve İstismar)

Kıymetli velilerimiz Okulumuz Mamak Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliği ile “Çocuğa Yönelik İhmal ve İstismar” konusunda farkındalığımızı artıracak  bir etkinlik planlanmıştır.

Bu özel etkinlikte, çocuk ihmalinin ve istismarının belirtileri, önlenmesi ve farkındalığı artırma konularında Mamak RAM Rehber Öğretmeni Hasan OKUMUŞ tarafından verilecek olan seminer programına davetlisiniz.

Etkinliğimiz bu Perşembe saat 10.30 gerçekleşecektir. Her aileden en az bir ebeveynin katılımı çok değerlidir.

Eğitim Notlarından alıntı…

<<İhmal edilen çocuk deyince aklımıza genelde aç susuz bırakılan çocuklar gelir. Oysa kimsenin ekmek yağlamayı veya ayakkabı bağlamayı öğretmediği çocuklar da ihmal edilmiştir. Kimsenin dışarı çıkarıp ağaçlara, kayalara tırmanması için cesaretlendirmediği çocuklar da ihmal edilmiştir. Görmesi uygun olmayan bir film başladığında kimsenin televizyonun başından kaldırmadığı ya da kanalı değiştirmediği çocuklar da ihmal edilmiştir.

Seçimlerinin doğal sonuçları ile karşılaşmamış, hiç mutsuz olmamış ‚hiç hayal kırıklığına uğramamış çocuklarda ihmal edilmiştir.>>

(A.Portin)

Bekliyoruz kıymetli velilerimiz, üzerinde birlikte konuşacağımız ne çok konumuz var!!

#aileeğitimleri #çocuğayönelikihmalveistismar #kainatınmayasısevgidir