Şehitlik Özel Eğitim Anaokulu
Balkiraz Mahallesi Uslu Caddesi No20 Mamak / ANKARA

VİZYON

Erken çocukluk döneminde özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımız için bilimsel veriler ışığında gelişen ve değişen dünyaya uyumlanarak okulumuzda uygun eğitim- öğretim ortamı sağlamak, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak yenilikleri okulumuza uyarlamak, velilerimiz ve öğrenci ile ilgilenen kişilerle birlikte bireysel eğitim programları hazırlamak ve tüm bunların sonucunda öğrencilerin bağımsız yaşam becerilerini güçlendirmek, topluma uyum sağlamalarını kolaylaştırarak öncü bir kurum olmaktır.

MİSYON

Okulumuz 36-78 aylık özel eğitim ihtiyacı olan çocuklara okul öncesi dönem eğitimi vermektedir. Eğitim öğretime başlamadan önce velilerimizle öğrencilerimiz hakkında görüşme yapıp öğrencilerimizi yaş grubuna göre sınıflara yerleştirmekteyiz. Öğretmenleri ile bir araya gelen öğrencilerimizin her biri için bireysel eğitim programı hazırlayarak bağımsız yaşam becerilerine ve gelişimlerine uygun gerçekleştirmeleri gereken kazanımlara yönelik çalışmalar planlanmaktayız. Her haftanın ilk günü beş günlük çalışma planları hazırlanarak okulumuzun WEB sayfasında ve sosyal medya hesaplarında velilerimiz ile paylaşmaktayız. Amacımız iş birliğidir. Biz amaçlarımızın sadece okul ile kalmamasını öğrencinin diğer yaşam alanlarında da uygulanmasını hedefliyoruz. Biliyoruz ki iş birliği, tutarlılık ve kararlılık başarıyı kaçınılmaz kılar. Her haftanın son iş günü çocuklarımızı amaçları doğrultusunda değerlendirip duruma göre eğitim öğretimlerimizi güncelliyoruz. Çocuklarımız için seçtiğimiz her kazanım ölçülebilir ve gözlenebilir düzeyde olup örtük öğrenmedeki hedefimiz ise koşulsuz sevgi, güven ve farklılıklara saygıdır. Biz Şehitlik Özel Eğitim Anaokulu olarak okulumuza ve öğrencilerimize sevgiyle ve mesleğimize duyduğumuz aşkla koşuyoruz. Okul yönetimi, öğretmenlerimiz ve velilerimizle karşılıklı empati ve iş birliği içerisinde başarılarımıza her gün bir yenisi daha ekleme azmi ve kararlılığı içindeyiz.

Tam gün

09.30-14.30

Öğrencilerimiz için ücretsiz servis imkanımız bulunmaktadır.

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuz; Mamak İlçe Merkezine 1.4 km uzaklıkta Kızılay’a 3.9 km uzaklıkta Ulus’a 4.0 km uzaklıkta yer almaktadır.